+ Antworten
Ergebnis 1 bis 5 von 5
  1. #1
    Registriert seit
    Mar 2017
    Beiträge
    4

    Standard Z-wave wall plug, read parameters fails.

    Can anyone give me any hints how to fix this? Everything else seems to be working fine.

    Name:  CropperCapture[37].jpg
Hits: 181
Größe:  133.4 KB

  2. #2
    Registriert seit
    Jun 2014
    Ort
    Erlangen / Heßdorf
    Beiträge
    505

    Hi SNorway,
    this message appears, if the wallplug / device is out of range of the Z-Wave controller or the signal can't be forwarded from another Z-Wave device.

    If you press "Ignore" the systems tries again to establish the connection.
    It looks like you have an instable connection to the Z-Wave controller.

    Did you trie to put the wall plug beside the controller, to test if the plug is generally working fine?
    IP-Symcon Professional 4.1 / Z-Wave / Homematic / 1-Wire / Loxone
    Mehrere Installationen auf Razberry und Windows

  3. #3
    Registriert seit
    Feb 2005
    Ort
    Lübeck
    Beiträge
    21,258

    The message appears as well when the parameter list has an invalid parameter number. Please check if your device manual hat the parameter 16 which seems to be failing.

    paresy

  4. #4
    Registriert seit
    Mar 2017
    Beiträge
    4

    Thanks for your reply.

    The controller and the plug is in the same room, so it should be good reception. If I press ignore multiple times it seems to be loading a few more values. ID 16 is listed under section two in the manual, I don't know if section to refers to ID 2. Is there a possibility that the Z-wave database is so wrong?

    http://manuals.fibaro.com/content/ma...-EN-A-v2.0.pdf

    "2. Remember device status before the power failure"

  5. #5
    Registriert seit
    Aug 2014
    Ort
    Nähe Flensburg
    Beiträge
    214

    Hi Norway,

    I have the same issue. The Controler is 3m far away from the plug. I think that´s why we have the new wall plug FGWPEF-102 and not 101... so my oppinion is that not all parameter are supported by IPS. For example ID 43 is working fine ID 16 is not working... time out.

    Is just an idea, by the way I am not an expert with IPS :-)

    Take care and best wishes from Flensburg to Norway

    Izack

    Edit: I have found this : https://www.symcon.de/forum/threads/...ight=wall+plug

    Here ist written in German, that the new one which ist the 102 is even not supported with the parameter list until now, but you can edit the parameter by hand.
    Geändert von Izack (25.04.17 um 15:37 Uhr)
    Ips 4.1 auf RPI2 / All3500 / 1-Wire Usb Stick / 1-Wire Controller 2 E-Service /
    Symcon Z-Wave + / Ir Kopf von Udo / Synology NAS

Ähnliche Themen

  1. Fibaro Wall Plug
    Von McFly im Forum Z-Wave
    Antworten: 82
    Letzter Beitrag: 06.02.17, 12:16
  2. Fibaro Wall Plug keine Parameter mehr
    Von NXMSH im Forum Allgemeine Diskussion
    Antworten: 8
    Letzter Beitrag: 22.01.17, 22:15
  3. Fibaro Wall Plug
    Von lahlor im Forum Allgemeine Diskussion
    Antworten: 4
    Letzter Beitrag: 21.01.16, 22:31
  4. Fibaro Wall Plug oder Plugwise?
    Von Brovning im Forum Z-Wave
    Antworten: 26
    Letzter Beitrag: 28.11.13, 15:51
  5. Fibaro Wall Plug Energieverbrauch zurückstellen
    Von Silberstreifen im Forum Z-Wave
    Antworten: 5
    Letzter Beitrag: 10.08.13, 09:56